fbpx

Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată

 Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată
Susține Ecopresa, distribuie!

Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de modificare a unor acte normative, în scopul dezvoltării sectorului hidroameliorativ.

Documentul prevede modificări la Legea apei prin care se propune reducerea de la 30 la 20 de zile a termenului de examinare a cererii și de eliberare a autorizației de mediu pentru folosința specială a apei. Totodată, se propune ca autorizația de mediu pentru sistemul centralizat de irigare să fie eliberată asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigație. Permisiunea va fi eliberată și Stațiunilor tehnologice pentru Irigare, care gestionează infrastructura respectivă.

O altă prevedere a proiectului se referă la reglementarea procedurii de cesionare a autorizației de mediu pentru irigare. Potrivit modificărilor propuse, în cazul în care sunt mai mulți cesionari în arealul unui sistem de irigație, înregistrarea cesiunii autorizației de mediu se va face pentru fiecare cesionar în parte.

Inițiativa legislativă prevede și modificarea Codului funciar, care va permite amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a bazinelor de acumulare a apelor din precipitații.

Proiectul urmează să fie propus spre aprobare plenului Parlamentului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu