fbpx

Parlamentul a simplificat procedura de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații

 Parlamentul a simplificat procedura de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații
Susține Ecopresa, distribuie!

A fost simplificată procedura de constituire a asociațiilor de utilizatori ai apei pentru irigare. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de către deputați în lectura a doua. Astfel, statutul unei asociații nu va mai trebui să fie votat de mai mult de 50% din membrii acesteia.

De asemenea, proiectul de lege precizează că adunarea generală a asociației va putea decide, cu votul membrilor ce dețin în proprietate sau folosință peste 50 la sută din terenurile aflate în aria de deservire, dizolvarea asociației, dacă obiectivele ei nu mai pot fi îndeplinite sau existența acesteia nu mai este necesară.

Modificările vizează asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații la nivel de sector, în cazul sistemelor de irigare cu mai multe sectoare. În cazul sistemelor de irigare amplasate compact, vor putea fi constituite asociații ce înglobează mai multe sisteme de irigare, cu condiția că activitatea acestora nu va afecta negativ funcționarea sistemelor de irigare per general.

Totodată, infrastructura de irigații, aflată în proprietate privată și publică, va putea fi transmisă în folosință asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, în baza contractelor de comodat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu