fbpx

Ziua Dunării este sărbătorită la Cahul și Giurgiulești

Susține Ecopresa, distribuie!

Astăzi, 29 iunie, R. Moldova, parte a celor 14 țări din bazinul Dunării, celebrează unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa – Dunărea.

În Republica Moldova „Ziua Dunări” are loc în orașul Cahul și în Comuna Giurgiulești, în cadrul conferinței anuale „Ziua Dunării 2016”. Conferința are drept scop  prezentarea ultimelor evoluții în realizarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova și analiza oportunităților oferite în cadrul Programului de Cooperare Transnațională Dunărea.

În cadrul evenimentului vor avea loc și activități în aer liber, lîngă fluviul Dunărea, precum și o expoziție de proiecte finanțate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră pentru Europa de Sud-Est în Republica Moldova în perioada 2007-2013.

Activități dedicate Dunării au loc și în celelalte țări ale bazinului Dunărean – Germania, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Croaţia, Serbia, Muntenegru, România, Bulgaria, Ucraina.


Susține Ecopresa, distribuie!