fbpx

Un nou parc fotovoltaic a fost construit în raionul Ungheni. Centrala electrică va aproviziona cu apă locuitorii din satul Bușila

Susține Ecopresa, distribuie!

O centrală electrică fotovoltaică, care va alimenta stația de aprovizionare cu apă, a fost construită în localitatea Bușila, raionul Ungheni. Proiectul a fost implementat în cadrul Programului național „Satul European”.

Centrala are o capacitate de 80 de kW, ceea ce este suficient pentru alimentarea stației de aprovizionare cu apă de care beneficiază  aproximativ 1 800 de locuitori din Bușila. Datorită acestui proiect, vor fi economisiți în jur de 180 de mii de lei pe an.

Construcția centralei electrice fotovoltaice a început acum un an și a costat peste 2,1 milioane de lei. Banii au fost alocați în cadrul Programului de Dezvoltare Locală „Satul European”.

Totodată, prin intermediul Programului „Satul European”, în raionul Ungheni au fost implementate 19 proiecte care vizează construcția sistemelor de apeduct și canalizare, renovarea clădirilor publice și iluminatul stradal.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu