fbpx

Proprietarii de terenuri vor putea obține suport din partea statului în scopul prevenirii eroziunii solului

 Proprietarii de terenuri vor putea obține suport din partea statului în scopul prevenirii eroziunii solului

Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

Susține Ecopresa, distribuie!

Deținătorii de terenuri vor putea obține suport din partea statului pentru prevenirea și combaterea eroziunii solului, ameliorarea chimică a solurilor, dar și pentru conservarea și sporirea fertilității solurilor. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a lansat un apel prin care proprietarii de terenuri pot depune cereri, în care să solicite subvenţii în avans pentru proiecte investiţionale privind lucrări de îmbunătăţire funciară și protecția solului.

Cererile vor putea fi expediate în perioada 10 martie – 21 aprilie anul curent, anunță MAIA. Dosarul de solicitare a subvenţiei în avans urmează să fie depus de către solicitant la secția/serviciul teritorial al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) din aria în care solicitantul va efectua investiţia.

Ca să înțeleagă și să interpreteze fără echivoc normele și procedurile legate de acordarea subvenţiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare, proprietarii de terenuri pot consulta Ghidul solicitantului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari