fbpx

Știi cât consumă electrocasnicele din casa ta? Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat un ghid pentru a promova eficiența energetică

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat un ghid informativ pentru a explica modul în care electrocasnicele și diverse obiecte din locuință consumă energie, precum și pentru a oferi sfaturi cum pot oamenii să facă economii la facturile pentru energie.

Consumul de energie al unei case are un impact semnificativ asupra calității vieții noastre și asupra bugetului familiei. Din acest motiv, atunci când cumpărați o casă sau întreprindeți lucrări de renovare, este foarte important să aveți grijă de cum consumați energia, pentru a nu avea cheltuieli excesive și inutile de energie și bani”, se spune într-un comunicat al AEE.

Consumul de energie poate fi redus nu doar prin investiții majore în infrastructură sau izolarea termică a pereților, ci și prin alegerea informată și utilizarea conștientă a echipamentelor din locuință. Astfel, promovarea unui consum responsabil de energie va duce atât la beneficii pentru bugetul familiei, cât și la reducerea consumului de energie pe țară și, respectiv, a dependenței energetice a acesteia.

Întregul ghid îl puteți găsi AICI.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu