fbpx

Moldsilva avertizează: Tăierile ilicite de conifere sunt sancţionate

 Moldsilva avertizează: Tăierile ilicite de conifere sunt sancţionate

Imagine simbol/moldsilva.gov.m

Susține Ecopresa, distribuie!

Tăierea pinului, molidului sau a oricăror conifere din fondul forestier al Republicii Moldova este strict interzisă, informează reprezentanții Agenției Moldsilva. Persoanele care vor face astfel de acțiuni vor fi sancționate conform legislației.

Într-un comunicat de presă, Agenția Moldsilva atenționează că potrivit Codului Silvic, în cazul tăierii ilicite şi vătămării până la gradul de încetare a creșterii în perioada decembrie-ianuarie a arborilor de conifere, cuantumul despăgubirilor se calculează conform tarifelor indicate și constituie de la 1000 până la 2000 lei, iar amenda conform Codului Contravențional este de la 1200 până la 1500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

În context, silvicultorii anunță că echipele mobile ce au menirea să contracareze acțiunile ilegale din cadrul fondului forestier, vor fi sporite numeric și în colaborare cu alte organe abilitate ale statului, vor atrage o atenție sporită neadmiterii tăierilor ilicite a pomilor de Crăciun.

În acelaşi context, reprezentanții Agenției apelează și la cetăţenii ţării, care în cazul depistării unor ilegalităţi în fondul forestier, să informeze despre caz apelând Agenția prin intermediul Liniei specializate anticorupţie, tel: 022 211 311.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!