fbpx

Agenția „Moldsilva” scoate în vânzare peste 50 de mii de pomi de Crăciun

Susține Ecopresa, distribuie!

În acest an, Agenția „Moldsilva” scoate în vânzare peste 50 de mii de pomi de Crăciun. Brazii vor fi tăiați din pepinierele silvice din întreaga țară. Înălțimea pomilor variază de la unu până la cinci metri.

Responsabilii de la „Moldsilva” anunță că, dintre cei 50 de mii de pomi de Căciun, peste 45 de mii vor fi din specia molid, iar cinci mii vor fi de pin. Suplimentar, vor mai fi propuse spre vânzare și 6100 de crenguțe.

Pentru asigurarea solicitărilor curente, 17 întreprinderi silvice ale Agenției „Moldsilva” sunt implicate în pregătirea pentru comercializare a pomilor de Crăciun. Cele mai mari volume sunt disponibile la întreprinderile de la Strășeni, Hâncești, Călărași, Edineț, Nisporeni și Tighina”, scrie într-un comunicat de presă al instituției.

Prețul brazilor variază în funcție de înălțimea acestora și pornește de la 72 de lei metrul.

Pomii de Crăciun vor fi comercializați atât angro de la pepinierele entităților silvice, cât și la bucată de la depozitele acestor întreprinderi.

Totodată, Agenţia „Moldsilva” reaminteşte că în această perioadă este intensificată paza și protecția pădurilor, fiind organizate raiduri în fondul forestier cu implicarea colaboratorilor întreprinderilor silvice, ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Inspectoratelor de Poliție din teritoriu.

Tăierea ilicită a coniferelor, inclusiv molid şi pin, din fondul forestier sau din alte spații verzi se pedepsește cu amenzi de la 2500 la 5000 de lei pentru persoanele fizice și până la 25 de mii de lei pentru persoanele juridice. În plus, persoanele care vor tăia ilegal pomi de Crăciun vor trebui să achite și prejudiciul cauzat naturii.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu