fbpx

A plecat din funcție șeful Agenției „Moldsilva”, Valeriu Caisîn

 A plecat din funcție șeful Agenției „Moldsilva”, Valeriu Caisîn
Susține Ecopresa, distribuie!

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a aprobat astăzi cererea de demisie depusă de directorul Agenției Moldsilva, Valeriu Caisîn. Plecarea din funcție „a fost o decizie personală”, care n-are legătură cu demiterea Rodicăi Iordanov din funcția de ministru, a declarat Caisîn pentru Ecopresa.

„Mi-am depus demisia, nu am fost demis, sunt niște motive personale”, a declarat el, precizând că va continua să activeze în domeniul forestier.

Întrebat ce părere are despre actualul ministru al Mediului, Valeriu Caisîn a răspuns: „Încă nu l-am văzut, o să-l vedem”. Solicitat să dea o apreciere activității fostei ministre, el a răspuns că nu-și permite să comenteze, „pentru a nu fi subiectiv”, dar în general a avut o părere bună.

Și într-o postare pe Facebook a ministerului se spune că demisia lui Valeriu Caisîn „a fost o decizie personală” a acestuia și că „în continuare, el își va desfășura activitatea în domeniul silviculturii”.

Ministrul Lazarencu este citat de serviciul de presă al instituției cu următoarea declarație: „Curând voi identifica un nou director capabil și dedicat, care să preia conducerea și să asigure realizarea rapidă și eficientă a obiectivelor agenției. Moldsilva este autoritate administrativă centrală în domeniul silviculturii și cinegeticii, care exercită funcțiile în contextul promovării politicii de stat: lucrări de extindere, regenerare, conservare și folosirea rațională a resurselor forestiere”.

Valeriu Caisîn a devenit director al Agenției „Moldsilva” în septembrie 2019, fiind desemnat în funcție în urma unui concurs.  Anterior a fost director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției Moldsilva.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ludmila Hițuc