fbpx

Republica Moldova va avea o nouă ministră a Mediului – secretara de stat Rodica Iordanov

 Republica Moldova va avea o nouă ministră a Mediului – secretara de stat Rodica Iordanov

Sursa foto: Ministerul Mediului / mediu.gov.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Secretara de stat a Ministerului Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, urmează să fie învestită în funcția de ministră a Mediului. Anunțul a fost făcut miercuri, 16 noiembrie, de către prim-ministra Natalia Gavrilița, la două luni după ce fosta ministră a Mediului și-a anunțat demisia.

Rodica Iordanov a ocupat până acum funcția de secretară de stat a Ministerului Mediului, responsabilă de politicile în domeniul protecției mediului și resurselor naturale. Anterior, aceasta a fost preşedinta și co-fondatoarea Asociației Obștești EcoContact.

Fotoliul de ministru al Mediului a devenit vacant la data de 8 septembrie, atunci când Iuliana Cantaragiu a anunțat că și-a depus demisia din funcție. Demisia ministrei a venit la o zi după ce a fost criticată în cadrul ședinței Guvernului de către prim-ministră, despre modul în care a avut loc comunicarea privind asigurarea cu lemne a populației.

Deputatul Victor Spînu a declarat în cadrul unei emisiuni că funcţia de ministru al Mediului a fost refuzată de 30 de persoane. Aceasta nu este unica modificare în componența cabinetului de miniștri.

În cadrul aceleiași ședințe a Guvernului, prim-ministra Natalia Gavrilița a mai anunțat demisia ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, fotoliu ce va fi ocupat de către deputatul Dumitru Alaiba, la momentul actual președinte al Comisiei economie, buget și finanțe.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Clara Abdullah