fbpx

Iordanca-Rodica Iordanov ar putea rămâne în fruntea Ministerului Mediului. „Aș vrea să-mi continui mandatul”

Susține Ecopresa, distribuie!

După învestirea noului Guvern, în fruntea Ministerului Mediului s-ar putea să rămână actuala ministră în exercițiu, Iordanca-Rodica Iordanov. Despre aceasta a vorbit chiar ministra în cadrul unei emisiuni televizate. Iordanca-Rodica Iordanov susține că a discutat cu candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Dorin Recean, despre o eventuală continuare a activității în fruntea ministerului și că și-a dat acordul în acest sens.

Totuși, decizia finală privind componența noului Guvern urmează să fie luată în următoarele zile, iar Parlamentul trebuie să aprobe echipa executivului.

Premierul desemnat a discutat cu noi posibilitatea de a face parte din următorul Guvern. Eu aș vrea să-mi continui mandatul din simplul motiv că mi-am trasat anumite obiective. Mai mult ca atât, împreună cu echipa de la Ministerul Mediului, am reușit să elaborăm mai multe politici, am schimbat multe dintre abordările de lucru, am stabilit noii pași pe care ar trebui să îi realizăm pentru a accelera procesul de integrare. De principiu, am acceptat funcția de ministră a Mediului și vom vedea deja pașii următori”, a declarat Iordanca-Rodica Iordanov.

Potrivit ministrei în exercițiu, noul prim-ministru este de acord cu obiectivele trasate anterior pe domeniul mediului. „Rămân principiile de bază: gestionarea deșeurilor, reîmpădurirea Republicii Moldova și alinierea agenților economici la cerințele de mediu. Noi putem să le completăm cu viziuni, abordări noi, ținând cont de recomandările pe care deja le-am primit pe procesul de integrare”, a notat Iordanca-Rodica Iordanov, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea.

Ministra susține că nu a știut din timp despre intenția Nataliei Gavrilița de a demisiona și că a aflat acest lucru într-o ședință, care a avut loc cu câteva zile înante, la Președinție.

Iordanca-Rodica Iordanov a menționat că, cel mai probabil, noul Guvern va fi învestit în funcție în această săptămână.

Prim-ministra Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia vineri, 10 februarie.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu