fbpx

Ministra Mediului: „Este nevoie de un program școlar privind schimbările climatice”

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, susține că în școlile din Republica Moldova trebuie dezvoltat un program privind schimbările climatice. În opinia ei, elevii trebuie să învețe ce înseamnă educația de mediu. Despre oportunitatea de a dezvolta și a promova un asemenea program școlar, ministra a discutat cu reprezentanții UNICEF Moldova. 

Potrivit ei, un asemenea program școlar ar pune bazele educării unei generații responsabile și prietenoase cu mediul. „Fiind cadru didactic, consider necesar ca educația de mediu să se predea în școală. Copiii învață prin exemple și observații, noi, adulții, trebuie să le fim modele de urmat prin comportamentul pe care îl adoptăm, dacă vrem să avem o generație mai rezilientă la schimbările climatice”, a declarat Iordanca-Rodica Iordanov.

Reprezentanții UNICEF s-au arătat interesați de viziunea ministrei Mediului privind dezvoltarea unui program școlar care ar include lecții cu privire la educația de mediu, în special, în domeniul schimbărilor climatice.

În cadrul discuției, părțile au convenit că activitățile trebuie să fie bazate pe asigurarea condițiilor adecvate de educație, prin dezvoltarea instituțiilor de învățământ prietenoase mediului și prin crearea unui mediu potrivit pentru fiecare comunitate.

În Republica Moldova, multe instituții școlare oferă exemple frumoase de implicare a tinerilor în diferite activități prietenoase mediului. Administrațiile școlilor se alătură organizațiilor neguvernamentale și, împreună, participă la activități de salubrizare, plantare a pomilor, confecționare a diferitor accesorii din produse reciclabile etc.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu