fbpx

Ministra Mediului a fost învestită în funcție. Maia Sandu: „Avem nevoie de un progres real în programul de împădurire și gestionarea deșeurilor”

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Mediului, oficial, are o nouă conducere. Astăzi, noua ministră a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a depus jurământul de învestire în funcție. Președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavriliță i-au cerut noii ministre dezvoltarea programului de împădurire a țării și acțiuni eficiente în domeniul gestionării deșeurilor.

În cadrul evenimentului de învestire, președinta Maia Sandu și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat se va simți un progres în aceste două domenii. „Vă cunosc ca un luptător înflăcărat pentru rezolvarea problemelor de mediu. Pentru a combate schimbările climatice și pentru asigurarea unui mediu sănătos avem nevoie de un progres real în implementarea programului de împădurire și în implementarea Strategiei de management a deșeurilor. Sper să vedem acest progres în viitorul apropiat”, a declarat șefa statului.

Și șefa Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, a menționat că domeniul mediului este unul important și că este esențial să fie continuate cu succes proiectele deja începute de miniștrii anteriori. „Imporant este ca, indiferent de crizele zilei, să nu uităm de transformările pe termen lung pe care le așteaptă oamenii. În primul rând, este vorba de împădurire și sănătatea mediului înconjurător: calitatea apei, gestionarea deșeurilor”, a conchis șefa Guvernului.

Până acum, Iordanca-Rodica Iordanov a deținut funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, responsabilă de politicile în domeniul protecției mediului și resurselor naturale. Anterior, aceasta a fost preşedinta și co-fondatoarea Asociației Obștești EcoContact.

Fotoliul de ministru al Mediului a devenit vacant la data de 8 septembrie, atunci când Iuliana Cantaragiu a anunțat că și-a depus demisia din funcție. Demisia ministrei a venit la o zi după ce a fost criticată în cadrul ședinței Guvernului de către prim-ministră, despre modul în care a avut loc comunicarea privind asigurarea cu lemne a populației.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu