fbpx

Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de Ministră a Mediului

 Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de Ministră a Mediului

Foto: Facebook/Iuliana Cantaragiu

Susține Ecopresa, distribuie!

Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de Ministră a Mediului, dar fără a preciza motivul care a stat la baza deciziei sale.

„Azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat – Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcului Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani”, a scris Iuliana Cantaragiu pe pagina sa de Facebook.

Ea a mai adăugat că, în perioada cât a fost în postura de Ministră a Mediului, a reușit să miște din loc investiția în stația de epurare din Soroca. „Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltării infrastructurii”, a punctat Iuliana Cantaragiu.

Totodată, ea a menționat că este recunoscătoare echipei sale și celor care au susținut-o în această perioadă. „Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, a conchis Iuliana Cantaragiu.

În același timp, premierul Natalia Gavrilița a precizat că a acceptat demisia Ministrei Mediului Iuliana Cantaragiu. Prim-ministrul a subliniat că printe realizările  Iulianei Cantaragiu au fost: „Un nou minister, agenții reformate și resetate, noi legi și noi arii protejate, inclusiv Parcul Național Nistrul de Jos, dar și proiecte țintite spre viața mai bună a cetățeanului – proiectul care previne creșterea nejustificată a prețului la lemn de foc, finanțarea stațiilor de epurare, demararea sistemului național de management al deșeurilor – toate au ca beneficiar final fiecare cetățean al Republicii Moldova”.

Iuliana Cantaragiu a deținut funcția de Ministră a Mediului începând cu luna august 2021.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari