fbpx

Iuliana Cantaragiu a fost numită consiliera președintei Maia Sandu în domeniul mediului

 Iuliana Cantaragiu a fost numită consiliera președintei Maia Sandu în domeniul mediului
Susține Ecopresa, distribuie!

Fosta ministră a Mediului, Iuliana Cantaragiu, a fost numită în funcția de consilieră a președintei Maia Sandu. Activista de mediu o va consilia pe șefa statului în domeniul mediului și al schimbărilor climatice.

Maia Sandu a semnat decretul prin care Iuliana Cantaragiu va exercita funcția de consilier prezidențial în domeniul protecției mediului și al schimbărilor climatice. Printre responsabilitățile sale se va număra și coordonarea Programului național de împădurire, inițiat de șefa statului.

Iuliana Cantaragiu este licențiată în Relații Economice Internaționale la Academia de Studii Economice din București. În prezent, urmează studiile de masterat în Managementul Riscurilor și Economie Circulară la Universitatea de Științe Aplicate din Tampere, Finlanda. Are o mare experiență în managementul proiectelor de mediu și a lucrat inclusiv pentru organizații internaționale, se menționează pe site-ul Președinției.

În perioada august 2021 – septembrie 2022, Iuliana Cantaragiu a deținut funcția de ministră a Mediului, iar în august – noiembrie 2019 a fost Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu