fbpx

VIDEO/ Flash-mob în fața Guvernului: Se cere demisia ministrei Mediului

 VIDEO/ Flash-mob în fața Guvernului: Se cere demisia ministrei Mediului
Susține Ecopresa, distribuie!

Câțiva reprezentanți ai partidului Verde Ecologist au transmis o scrisoare deschisă Prim-ministrei Natalia Gavriliță prin care cer demisia ministrei Mediului Iuliana Cantaragiu și a secretari de stat a acesteia.

„Este o necesitate ca ministrul să fie înlocuit cu alte persoane, care să fie pentru mediu, care să elaboreze și să promoveze politici binevenite pentru populația Republicii Moldova”, a declarat Anatolie Prohnițchi, președintele Partidului Verde Ecologist.

Reprezentanții Partidului spun că sunt îngrijorați de inacțiunile Ministerului Mediului în frunte cu doamna Iuliana Cantaragiu, care împreună cu un grup de persoane „în loc să promoveze o politică pentru un mediu curat, din contra depun eforturi, dau avize pozitive la permiterea incinerării anvelopelor, a deșeurilor a importului de fier vechi pentru uzina metalurgică din Rîbnița” a declarat Prohnițchi.

Mai mult membrii partidului au enunțat mai multe probleme de mediu printre care lipsa unui sistem de management al deșeurilor, problema râului Nistru și a construcției hidrocentralelor pe fluviu, incinerarea anvelopelor.

„Avem o sumedenie de probleme care nu se soluționează. Toate eforturile doamnei ministrului mediului, Iuliana Cantaragiu, împreună cu secretarii de stat nu sunt pentru protecția mediului, ci sunt pentru mici interese, pentru că RM nu are așa volum de deșeuri, inclusiv și anvelope ca să funcționeze o uzină. Va fi nevoie ulterior de importul de deșeuri din alte țări, ceea ce nu este normal. Nu trebuie să transformăm definitiv RM într-o gunoiște”, au declarat reprezentanții partidului.

Astfel, aceștia printr-o scrisoare deschisă pe numele prim-ministrei Natalia Gavrilița au cerut să examineze posibilitatea privind demisia ministrei Mediului și a secretarei de stat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Cristina Straton