fbpx

„Eco FM” va difuza și în municipiul Chișinău. Când va începe emisia și pe ce frecvență radio

 „Eco FM” va difuza și în municipiul Chișinău. Când va începe emisia și pe ce frecvență radio

Sursa foto: Eco FM

Susține Ecopresa, distribuie!

Postul de radio „Eco FM” își extinde aria de emisie în municipiul Chișinău. Asociația Obștească „Media-Grup Meridian”, care este responsabilă pentru serviciul de radiodifuziune sonoră „Eco FM”, a câștigat, prin concurs, frecvența radio de 95,7 MHz din capitală, a anunțat Consiliul Audiovizualului.

Veaceslav Tutunaru, directorul Asociației Obștești „Media-Grup Meridian”, a precizat pentru Ecopresa.md că solicitările de a obține o frecvență radio și în municipiul Chișinău au durat 8 ani. „Avem licență din 2015, și tot din 2015 am scris demersuri pentru calcularea frecvenței și pe Chișinău. Această frecvență a fost înaintată la concurs de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în februarie. În concurs au mai fost câteva frecvențe, dar s-au acordat altor posturi de radio, pe parcursul anilor”, a specificat Veaceslav Tutunaru. La ora actuală, Eco FM emite în raioanele Ștefan Vodă, Anenii Noi, Fălești, Sângerei, Ungheni.

Extinderea ariei de emisie în municipiul Chișinău înseamnă pentru „Eco FM” un număr mult mai mare de radioascultători. „În municipiile Chișinău și Bălți este concentrat un număr mare de populație, respectiv, vom avea posibilitate să ne adresăm unui număr mai mare de ascultători. La ora actuală, avem în jur de 26 de mii de radioascultători permanenți. Credem că, odată cu obținerea licenței în Chișinău, numărul acesta va crește cu aproape un milion. Considerăm că ne vom găsi locul pe piață și vom încerca să îi interesăm pe oameni prin produsul nostru”, a spus Veaceslav Tutunaru.

Potrivit directorului AO „Media-Grup Meridian”, „Eco FM” ar putea începe să emită în municipiul Chișinău la 25 ianuarie 2023, „atunci când oficial este ziua de naștere a postului de radio”.

„Eco FM” este un post de radio care abordează teme cum ar fi protecția mediului, dezvoltarea durabilă, schimbările climatice, eficiența energetică, gestionarea deșeurilor, dezvoltarea turismului, aspecte privind apa și sanitația, dar și teme privind un mod sănătos de viață. Totodată, „Eco FM” difuzează și emisiuni care au drept subiecte combaterea corupției, combaterea discriminării.

La concursul anunțat de Consiliul Audiovizualului au fost depuse 10 dosare de participare, dintre care 8 pentru extinderea ariei de emisie și două pentru crearea unor noi servicii de radiodifuziune sonoră.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari