fbpx

Persoane de la sate, îndemnate să se înscrie într-un proiect de eficiență energetică. Care sunt beneficiile?

 Persoane de la sate, îndemnate să se înscrie într-un proiect de eficiență energetică. Care sunt beneficiile?

Sursa foto: Facebook/EcoVisio

Susține Ecopresa, distribuie!

Persoane care locuiesc la sate și vor să își sporească eficiența energetică a caselor, dar și toți cei care sunt interesați de modalitățile de a face față schimbărilor climatice, vor putea beneficia de consultanță gratuită din partea experților în domeniu. Astfel, oamenii din mediul rural sunt îndemnați să se înscrie în proiectul „Energie și transport sustenabil și sigur în Moldova”, implementat de către organizația neguvernamentală EcoVisio.

În iunie, beneficiarii proiectului vor fi instruiți nu doar cum să facă față schimbărilor climatice, dar și cum să gestioneze eficient deșeurile. Instruirile vor viza și aspecte de grădinărit ecologic, izolare termică a locuințelor, utilizarea energiei soarelui. Totodată, beneficiarii vor fi ajutați de specialiști să desfășoare activități practice în aceste domenii. La finele proiectului, ei vor participa și la o sesiune post-implementare.

Vor putea să se înregistreze în proiect oameni care locuiesc la sate, afectați de consecințele războiului din Ucraina și criza energetică, persoane interesate de eficiența energetică, populația din mediul rural care găzduiește sau a găzduit refugiați din Ucraina și poate demonstra acest lucru.

Beneficiarii proiectului vor participa la un training de două zile, care va avea loc pe teritoriul Eco Village, în satul Râșcova din raionul Criuleni. În luna iunie, fiecare dintre participanți poate alege una din cele trei opțiuni disponibile, planificate în zile de sâmbătă și duminică:

3-4 iunie 2023 

– 10-11 iunie 2023 

– 17-18 iunie 2023

Transportul participanților din Chișinău spre Râșcova și de la Râșcova spre Chișinău, cazarea și alimentația vor fi asigurate din contul proiectului.

Oamenii interesați trebuie să completeze un formular până pe data de 28 mai, ora 23:59. Ulterior, persoanele selectate vor fi anunțate prin email, iar aplicanții sunt atenționați să verifice și mapa spam.

Proiectul „Energie și transport sustenabil și sigur în Moldova” este implementat de ONG EcoVisio și este finanțat de către Fundaţia Heinrich Böll din Germania.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari