fbpx

Au început lucrările la prima grădiniță din Cantemir care va fi reabilitată termic, cu suportul UE

 Au început lucrările la prima grădiniță din Cantemir care va fi reabilitată termic, cu suportul UE
Susține Ecopresa, distribuie!

Gradinița nr.1 din Cantemir va fi reabilitată termic, cu suportul UE. Lucrările vor fi efectuate în perioada august-noiembrie 2019.

Contractul prevede izolarea termică a pereților exteriori, a soclului și a planșeului podului. Totodată, sunt prevăzute lucrări aferente, necesare pentru exploatarea normală a clădirii. Ele includ confecționarea și montarea copertinelor deasupra intrărilor, restabilirea ieșirilor de urgență, reparația sistemului de scurgere a apelor pluviale de pe acoperiș, restabilirea pereului în jurul clădirii.

Grădinița nr. 1 este una din cele patru instituții de învățământ din Cantemir incluse în proiectul UE „Reabilitarea Termică a Clădirilor Educaționale din Cantemir – CanTREB”. Proiectul este realizat de Primăria Cantemir, în parteneriat cu Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Convenția primarilor – Proiecte Demonstraționale”. Lucrări de reabilitare termică vor mai fi efectuate, în cadrul proiectului, la Grădiniţa nr. 2, Liceul D. Cantemir şi Gimnaziul M. Eminescu din oraşul Cantemir.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!