fbpx

O nouă ediție a Concursului „Premii pentru Jurnalismul de Mediu”. Aplică acum!

 O nouă ediție a Concursului „Premii pentru Jurnalismul de Mediu”. Aplică acum!
Susține Ecopresa, distribuie!

Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu și Turism Ecologic din Moldova (AJMTEM) organizează cea de-a șasea ediție a Concursului „Premii pentru Jurnalismul de Mediu”. Jurnaliștii care au realizat în acest an materiale pe subiecte de mediu sunt îndemnați să participe la competiție.

Scopul concursului este de a conferi importanță și prestigiu jurnalismului de mediu și de a stimula abordarea profesionistă a subiectelor dedicate protecției naturii.

Ediția 2023, o nouă categorie: „Cea mai activă redacție”

Una dintre condițiile participării la concurs este ca jurnaliștii/jurnalistele să aplice cu cele mai bune două – trei materiale, la categoriile radio/podcast, TV, presa scrisă și online.

Însă, în acest an, doritorii de a participa la concurs au posibilitatea să se înscrie la o categorie specială – „Cea mai activă redacție” – se aplică 3 cele mai bune materiale realizate de autori diferiți din redacție. Materialele nu se repetă (dacă autorul a depus la concurs separat acest material, nu se aplică repetat la categoria de redacție).

Alte condiții pe care trebuie să le respecte doritorii de a participa la concurs sunt:

  1. Să aplice pentru concurs cu două – maxim trei cele mai bune materiale de presă.
  2. Să aplice cu materiale care abordează subiecte de mediu – probleme ce afectează sau riscă să afecteze mediul înconjurător, inițiative de mediu, acțiuni de mediu etc.
  3. Materialele depuse la concurs să fie publicate în perioada 01 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023. Se acceptă materiale realizate în limbile română sau rusă.
  4. TERMEN LIMITĂ de depunere a dosarului – până la data de 14 ianuarie 2024, ora 18.00.

Materialele jurnalistice vor fi evaluate de un juriu în baza utilității și actualității conținutului pentru publicul larg (promovarea responsabilității/atitudinii sociale și de mediu). Va fi apreciată originalitatea, impactul informațiilor asupra publicului și gradul de documentare, resursele utilizate, analiza și nivelul de acoperire a tuturor aspectelor subiectului abordat.

Pentru câștigătorii concursului sunt planificate mai multe premii.

Aici găsiți formularul pentru înregistrare în competiție.

Dă click aici ca să vezi cine au fost câștigătorii ediției anterioare a Concursului „Premii pentru Jurnalismul de Mediu”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Mariana Panea