fbpx

UE și PNUD vor dezmințirea miturilor din sectorul energetic. A fost lansat un concurs de materiale jurnalistice

Susține Ecopresa, distribuie!

Jurnaliștii din Republica Moldova sunt invitați să participe la Concursul publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic, desfășurat de programul Uniunii Europene „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de PNUD Moldova. Vor fi acordate câte trei premii la trei categorii: PRESA SCRISĂ și ONLINE, RADIO și TV.

Publicațiile jurnalistice înscrise trebuie să reflecte profesionist subiectele ce țin de sectorul energetic. Autorii vor trebui să pună accent pe dezmințirea miturilor care se referă la energia electrică, gazele naturale, combustibilii și energia regenerabilă, precum și impactul acesteia din urmă asupra atenuării efectelor schimbărilor climatice.

La evaluarea materialelor depuse se va ține cont de complexitatea materialului, calitatea documentării, originalitatea subiectului și valoarea lui socială, instrumentele de prezentare şi vizualizare a datelor și respectarea standardelor profesionale şi etice în procesul de documentare, de dobândire a informaţiei.

Fiecare dosar trebuie să conțină trei materiale publicate în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 martie 2023, CV-ul autorului/autoarei sau ale autorilor, în cazul în care la concurs va participa o echipă de jurnaliști.

Un juriu format din profesioniști din mass-media şi experți din domeniul energetic va examina lucrările admise în concurs și va desemna publicațiile câștigătoare.

Materialele vor putea fi depuse în variantă electronică (link la publicație), variantă print, audio și video la adresa de e-mail: veronica.herta@undp.org.

Premiile vor fi înmânate în cadrul unui eveniment public.

Concursul este deschis începând cu 23 noiembrie 2022 până pe 31 martie 2023.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu