fbpx

Concurs cu premii speciale pentru promovarea oamenilor și organizațiilor care protejează natura

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Mediului organizează, și în acest an, concursul cu premii speciale pentru persoanele și organizațiile care au avut activități cu impact pozitiv pentru mediul înconjurător. Instituția anunță că această întrecere are drept scop promovarea principiilor de mediu, sensibilizarea asupra fenomenelor negative asupra mediului și dezvoltarea spiritului competitiv.

Concursul este lansat în contextul Zilei Mondiale a Mediului, care are loc, în fiecare an, pe data de 5 iunie.

La concurs pot participa cetățeni de rând, reprezentanți ai mediului academic, organizații necomerciale, grupuri de inițiativă și administrații publice locale, care au realizat proiecte, au contribuit sau au promovat activități cu impact pozitiv semnificativ pentru mediul înconjurător. O condiție este ca aceste proiecte să fi fost finalizate pe parcursul ultimelor 12 luni.

Prin această acțiune, Ministerul Mediului își propune să promoveze persoanele notorii din domeniu și să răspândească istoriile de succes în protejarea naturii.

Candidații pot aplica dosarele pentru patru categorii de premiere. Este vorba despre activitate științifică, activism civic și participare comunitară, jurnalism și administrație publică locală.

Dosarele pot fi depuse în perioada 28 aprilie – 26 mai, la Ministerul Mediului (Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 162, bir. 1214) sau prin e-mail la adresa: vladimir.madan@mediu.gov.md.

Anunțarea câștigătorilor și decernarea diplomelor va avea loc în cadrul Săptămânii Mediului (5 – 10 iunie 2023).

Ministerul Mediului nu a anunțat care vor fi premiile pentru câștigători, ci a menționat doar despre diplome și mențiuni.

Mai jos găsiți regulamentul concursului și formularul de participare.

Regulament Premiere by Ecopresa.md on Scribd

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu