fbpx

„Fii un Artist al Dunării!” — concurs internațional de creație pentru elevi

 „Fii un Artist al Dunării!” — concurs internațional de creație pentru elevi

Foto: mem.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Ai între 6-18 ani și multă imaginație? Ești interesat și inspirat de râurile din preajma ta? Mișcarea Ecologistă din Moldova (MEM) te provoacă să „Fii un Artist al Dunării!” și să câștigi premii motivante!

Organizat de către Parteneriatul Global pentru Apă din Europa Centrală și de Est (GWP CEE) împreună cu Comisia Internațională Pentru Protecția Dunării (ICPDR), concursul „Fii un Artist al Dunării!” încurajează copiii și adolescenții să acorde o mai mare atenție râurilor din zona unde locuiesc, să reflecteze asupra tematicii mediului și astfel să promoveze regiunea Dunării prin opere de artă originale.

Concursul se adresează copiilor și tinerilor creativi cu vârsta între 6 și 18 ani, cetățeni ai uneia din cele 14 țări care fac parte din bazinul Dunării, printre care se numără și Republica Moldova. Sunt propuse două categorii de participanți: Juniori (6-11 ani) și Adolescenți (12-18 ani), iar înscrierile pot fi individuale, în grupuri de maximum patru persoane sau la nivel de clasă.

Copiii care doresc să participe trebuie să meargă pe malul unui râu —ideal, Dunărea sau un afluent al acesteia (în cazul Republicii Moldova, fluviul Prut și afluenții săi) — și să creeze o piesă de artă ecologică, să înregistreze un material video sau să creeze o hartă, având drept reper mottoul „Descoperă Dunărea!”

Cele mai reușite 10 lucrări la nivel național vor fi publicate pe pagina de Facebook a competiției internaționale, iar autorul celei mai bune lucrări va primi titlul de „Artist al Dunării”, precum și premii motivante.

La nivel internațional, va fi desemnat câte un câștigător național la categoriile „Juniori” și „Adolescenți” în fiecare din cele trei categorii artistice. Aceștia vor primi, la rândul lor, titlul de „Artiști ai Dunării”.

Lucrările (sub formă de imagine, scan sau fișier video) pot fi trimise până pe 25 septembrie 2022 către MEM, prin email sau prin poștă. Pe site-ul MEM poate fi găsit regulamentul complet al concursului și alte detalii utile.

Nu rata șansa de a arăta întregii lumi cât de mult ții la râul tău și de a fi recompensat cu premii! Pentru o doză bună de inspirație, îți lăsăm mai jos lucrările câștigătoare la nivel internațional de anul trecut:

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Clara Abdullah