fbpx

S-a dat start concursului „Fii un Artist al Dunării 2017”

 S-a dat start concursului „Fii un Artist al Dunării 2017”

Foto: mem.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Copiii din toate școlile, asociațiile obștești, centrele pentru copii din arealul bazinului Dunărean sunt invitați să participe cu lucrări creative la concursul Fii un Artist al Dunării 2017. Concursul a reunit începând din anul 2004 mii de copii de-a lungul bazinului Dunărean.

Concursul organizat de Parteneriatul Global pentru Apă din Europa Centrală şi de Est (GWP CEE) în comun cu Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunăre (ICPDR), încurajează copiii să atragă o mai mare atenție la râurile din preajma localităților și să reflecte, prin artă, ce înseamnă mediul înconjurător pentru ei.00 DDAY_LOGO

Detalii despre competiție

La competiție pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani. Competiţia are două etape: naţională şi internaţională. Juriul din R. Moldova va selecta şi premia câştigătorii la nivel naţional, iar lucrarea care va acumula cel mai mare punctaj va participa la etapa internațională a concursului.

Data limită de depunere a lucrărilor este 20 iulie 2017.

Condițiile:

Pentru a intra în competiție, copiii din țările ce se află în bazinul Dunărean trebuie să se deplaseze pe malului unui râu (Dunărea sau un afluent al acesteia. În cazul Republicii Moldova fluviul Prut și afluenții săi) și să creeze lucrări folosind materiale găsite în preajma râului. Astfel, copiii pot crea propriile lucrări inspirate de ecosistemul acvatic sub formă de sculptură, mozaic, colaj; materialele recomandate sunt fie cele naturale, precum lemn (adus de ape), pietre, păpuriş, nisip, etc., fie deşeuri găsite la mal. Anul acesta, competiția include și subcategoria VIDEO. Copiilor li se propune să participe în concurs cu o înregistrare video de 1 minut (realizată cu telefonul mobil, camera video, de menționat că nu vor fi acceptate animațiile), în care va fi transmis un mesaj important comunității în contextul tematicii Concursului.

În acest an, tema concursului este “Implică-te, fii activ – pentru o Dunăre mai curată!”.

Participanții la concurs trebuie să fotografieze lucrarea şi să o expedieze în adresa MEM. Fiecare lucrare trebuie să fie însoţită de titlu/nume autor/clasă/vârsta/ şcoala/profesorul coordonator şi trebuie expediată, până pe 20 iulie 2017, la adresa poştală: str. S.Lazo, 13, Chişinău, MD 2004 sau prin e-mail mem@mem.md, cu menţiunea „Concursul Artistul Dunării”. Dimensiunea minimă pentru o fotografie digitală este de 1 MB în format JPEG / în format electronic la o rezoluţie de 150 dpi. Atenţie, desene şi tablouri NU sunt acceptate în concurs.

Rezultatele vor fi făcute publice pe pagina web a Mișcării Ecologiste din Moldova (www.mem.md). Câştigătorii la etapa naţională vor fi anunţaţi de către organizatori telefonic și prin email.

Câștigă premii!

Creatorul celei mai bune lucrări la nivel internațional va primi titlul de Artist al Dunării și va fi recompensat cu premii motivante precum aparate foto profesionale și alte echipamente. În același timp, cele mai bune 10 lucrări selectate la etapa națională vor fi premiate cu diplome, seturi de cărți, chipiuri, maiouri precum și alte premii atractive.

Participarea la competiție presupune consimțământul câștigătorului privind publicarea numelui și a lucrării în diverse materiale promoționale. ICPDR și GWP CEE își rezervă dreptul de a utilizare fotografiile și imaginile video din concurs fără acordul suplimentar, în scris, al participanților.

Mai multe detalii pe : www.mem.mdwww.danubeday.org.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!