fbpx

Premiul concursului „Fii un artist al Dunării” a ajuns la Criuleni

 Premiul concursului „Fii un artist al Dunării” a ajuns la Criuleni

Ion Zatic a realizat lucrarea „Tot ce omul a atins s-a transformat într-un ecosistem închis”

Susține Ecopresa, distribuie!

O nouă ediție a concursului „Fii un Artist al Dunării”, ediția 2018, și-a anunțat câștigătorul la etapa internațională. Locul întâi a fost ocupat de Ion Zatic, elev originar din Corjova, raionul Anenii Noi.

Lucrarea lui Ion Zatic a fost desemnată câștigătoare atât la nivel național, între cele 27 lucrări participante în concurs, cât și la nivel internațional, între lucrările elevilor din 13 țări din bazinul Dunărean.

Premiul – diplome de apreciere, un aparat foto oferit de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunăre (ICPDR) și Parteneriatul Global pentru Apă din Europa Centrală și de Est (GWP CEE), precum și un set valoros de cărți oferit de Mișcarea Ecologistă din Moldova, organizatorul concursului la nivel național – a fost primit cu mare bucurie de Ion Zatic.

În cadrul unei ceremonii de premiere, organizate la liceul din satul Mălăieștii Noi, raionul Criuleni, Ion Zatic a adresat un mesaj de mulțumire:

„Țin să mulțumesc Mişcarea Ecologistă din Moldova pentru această colecție veritabilă de cărți, dar și pentru darurile aduse. Global Water Partnership, ICPDR Thank you for awarding the 1st place!  Mulțumesc și persoanelor care m-au susținut și mă susțin mereu!” 

Ion Zatic și profesoara lui
Ion Zatic și profesoara lui

Îngrijorat de daunele pe care le aduc industrializarea și urbanizarea habitatelor naturale, Ion Zatic face un apel prin lucrarea sa „Tot ce omul a atins s-a transformat într-un ecosistem închis, pentru ca oamenii să depună eforturi pentru conservarea și protecția ecosistemelor naturale în loc să creeze ecosisteme artificiale.

În anul 2018 s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Concursului Fii un Artist al Dunării, iar Moldova a fost desemnată câștigătoare pentru a doua oară în istoria concursului.

Acum patru ani, în 2014, Elena Gorobeț, cu lucrarea sa „Prietenii apelorˮ a reprezentat cu mare succes Republica Moldova în etapa finală, fiind declarată câștigătoare.

Reamintim că „Fii un Artist al Dunării”, este o competiție organizată din anul 2004, care a reunit prin artă mii de copii de-a lungul bazinului Dunărean.

Parteneriatul Global pentru Apă din Europa Centrală şi de Est (GWP CEE) în comun cu Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunăre (ICPDR) și organizațiile coordonatoare din 13 țări (Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Muntenegru, Slovacia, Slovenia și Ucraina) încurajează copiii să atragă o mai mare atenție la râurile din preajma localităților și să reflecte, prin artă, ce înseamnă mediul înconjurător pentru ei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!