fbpx

Premii pentru Jurnalism de Mediu 2016 și-a desemnat câștigătorii

 Premii pentru Jurnalism de Mediu 2016 și-a desemnat câștigătorii

Premii pentru Jurnalism de Mediu, AJMTEM, editia a treia, 2016

Susține Ecopresa, distribuie!

Patru jurnaliști care au abordat subiecte de mediu au fost premiați de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din R. Moldova (AJMTEM) în cadrul celei de-a treia ediții a concursului „Premii pentru Jurnalism de Mediu”. De asemenea, trei instituții media s-au învrednicit de diplome pentru promovarea educației ecologice.

Scopul concursului anual este de a încuraja excelența în jurnalismul de mediu. Concursul are misiunea de a conferi importanță și prestigiu domeniului jurnalismului de mediu, a stimula jurnaliştii să abordeze profesionist tematica ecologică, să investigheze subiecte de mediu. În cadrul primelor două ediții, 18 jurnaliști au fost apreciați cu diplome și premii de valoare în cadrul acestei competiții.

Câștigătorii ediției a III-a a „Premiilor pentru Jurnalism de Mediu” sunt:

Natalia Porubin, Centrul de Investigații Jurnalistice

Liuba Șevciuc, Europa Liberă

Sergiu Pascari, ziarul „SP”

Olga Ceaglei, Rise.md

Jurnaliștii au fost premiați cu 1 HDD extern de 0,5 TB, 2 power bank și 1 set de căști audio, grație contribuției Alianţei pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile (AEER) și AJMTEM.

Diplomele pentru promovarea educației ecologice au fost acordate pentru trei instituții media – Moldova 1, emisiunea„Natura în obiectiv”, Postul de radio „EcoFm” și revista „Natura”.

Evenimentul de decernare a premiilor a fost desfășurat în parteneriat cu Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), Mișcarea Ecologistă din Moldova, Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile (AEER).

premii editia 3
Câștigătorii ediției a treia a Concursului Premii pentru Jurnalism de Mediu

Albumul de fotografi de la eveniment poate fi găsit în întregime AICI

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!