fbpx

O substanță necunoscută plutește în Marea Baltică

Susține Ecopresa, distribuie!

O substanţă necunoscută pluteşte în Marea Baltică, între Suedia şi Finlanda, acoperind o suprafaţă de 77 de kilometri pătraţi, a raportat Paza de Coastă suedeză, citată de DPA și greenreport.ro.

Deşi natura substanţei este necunoscută, reprezentanţii Pazei de Coastă a Suediei au respins ipoteza unei scurgeri de petrol. Pentru moment, nu există niciun pericol ca substanţa să ajungă pe ţărm, au adăugat oficialii suedezi.

Substanţa neidentificată a fost văzută pentru prima dată miercuri în zona nordică din Marea Baltică. Imaginile captate din aer arată un strat lung şi subţire de o natură necunoscută care pluteşte la suprafaţa apei, extinzându-se între zonele economice ale Suediei şi Finlandei.

Oficialii scandinavi au lansat o anchetă preliminară pentru a cerceta o potenţială infracţiune de mediu. În cadrul acestei anchete, autorităţile locale intenţionează să verifice navele care s-au aflat recent în acea zonă şi încărcăturile transportate de ele. Ei vor colecta diferite probe pentru a analiza substanța.

Mai târziu, joi, oficialii au spus că scurgerea nu mai era vizibilă și că deversările, altele decât petrolul, sunt în creștere. „Noile tipuri de combustibil transportat pe mare sunt în creștere – de exemplu biocombustibil – și, atunci când sunt în contact cu apa, aceștia prezintă o mare varietate de comportamente, ceea ce face mai complicată stabilirea rapidă a substanței”, a spus Jonatan Tholin, șeful departamentului cu privire la ancheta gărzii de coastă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu