fbpx

Pensiunea „La Albinuța” din stupina Codrilor și-a deschis porțile

 Pensiunea „La Albinuța” din stupina Codrilor și-a deschis porțile

Sursa foto: facebook.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Pensiunea rural-apicolă „La Albinuța” din stupina Codrilor este locul perfect pentru a petrece timpul liber și a observa natura. Destinația poate fi atractivă mai ales pentru familiile cu copii. O casă bătrânească, alte două căsuțe pentru apiterapie și cei 20 de stupi de albine constituie atracția oamenilor pasionați de albinărit. Pe o suprafață de 40 de ari, aici puteți găsi pomi fructiferi de mere, caise, pere, cireșe, dar și pomușoare de sezon. Pensiunea se află în satul Bravicea, raionul Călărași.

Victoria și Eugen Sobol sunt apicultori și au o afacere de mai bine de 8 ani. În ultimii doi ani, ei încearcă să dezvolte și turismul apicol rural.

Eugen Sobol și-a propus de la bun început să creeze un spațiu pentru copii și un colțișor aparte pentru părinți: „Noi vrem ca, venind aici, copiii să vadă cum se întrețin stupii, să cunoască beneficiile mierii și să afle de ce e nevoie să protejăm albinele. Aici copiii pot să culeagă fructe și pomușoare proaspete. Ei mai pot vedea cum cresc iepurașii, se pot juca la terenul amenajat și mai pot opta pentru o călătorie cu tiroliana”, povestește apicultorul.

Antreprenorul mai spune că toată familia contribuie la bunăstarea pensiunii: soția Victoria, buneii Galina și Ion. Bunica Galina întâmpină oaspeții cu bucate tradiționale moldovenești. După un prânz gustos și sănătos, vizitatorii pensiunii se pot odihni pe „stupii de albine” din cele două căsuțe destinate apiterapiei. În aceste spații, oaspeții găsesc liniștea și echilibrul asigurat de mirosul de propolis și zumzetul albinelor.

Familia Sobol speră că proiectele începute vor lua amploare după ce va fi rezolvată problema aprovizionării cu apă a terenului și va fi reparat drumul spre pensiune, care devine impracticabil pe timp de ploaie.

Pensiunea rural-apicolă „La Albinuța” din stupina Codrilor a fost inaugurată vara aceasta, cu sprijinul financiar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și UN Women Moldova.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Marina Tighinean