fbpx

INFOGRAFIC/ Care sunt capitatele europene cu cea mai imprevizibilă vreme

 INFOGRAFIC/ Care sunt capitatele europene cu cea mai imprevizibilă vreme

Foto: 1blueplanet.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Mulți își doresc o escapadă însorită în afară țării, însă timpul de afară poate fi imprevizibil uneori. Cu toate acestea, Uswitch a realizat un studiu și ne arată ce capitale europene sunt cele mai imprevizibile în ceea ce privește vremea. Pentru a realiza topul, uswitch.com a luat în calcul următoarele aspecte: plafonul de nori, înghețul, precipitațiile, temperatura medie zilnică, frecvența zilnică a umidității și influența razelor solare.

Fiecărei categorii i s-a acordat un scor procentual pe baza imprevizibilității sale și apoi un scor final din 100 pentru a vedea care dintre ele este cel mai imprevizibil.

Potrivit clasamentului, cea mai imprevizibilă capitală europeană la capitolul vremea este Tallinn, în Estonia, cu un scor general de 69 din 100. Acest lucru se datorează în mare măsură scorului ridicat în ceea ce privește frecvența zilelor ploioase și a celor însorite. Aceasta înseamnă că într-o zi ați putea fi prinși de o ploaie bruscă, în timp ce în alte zile ar temperaturile ar putea fi foarte ridicate.

Tallinn este urmat îndeaproape de Riga, Letonia cu un scor de 68. Situată pe Marea Baltică, această capitală este foarte imprevizibilă în ceea ce privește precipitațiile. Riga din Letonia urmează îndeaproape cu un scor de 68. Situată pe Marea Baltică, această capitală este foarte imprevizibilă în ceea ce privește precipitațiile, clasată la 69%. Din fericire, Riga este un oraș destul de ieftin în care puteți închiria o mașină, așa că cel puțin veți avea un adăpost pentru o vreme.

Helsinki și Berna vin pe locul trei și respectiv pe locul patru cu scoruri de 67 și respectiv 64. Ambele au procente mari pentru zilele însorite, arătând că cantitatea de soare la care vă puteți aștepta în aceste capitale se va modifica drastic de la o zi la alta.

Vaduz din Liechtenstein este următorul în clasamentul privind vremea cea mai imprevizibilă din capitalele europene. Scorul său global de 62 din 100 afișează abaterea datelor pentru fiecare tip de vreme, mai ales când vine vorba de frecvența umidității (65%).

Sofia (61) și Stockholm (60) se află pe locul șase și șapte în acest clasament. Deși Stockholm are un procent scăzut pentru imprevizibilitatea acoperirii cu nori, datele privind frecvența zilelor ploioase, arată că orașul a suferit căderi bruște.

Bratislava din Slovacia s-a clasat pe locul opt cu un total de 56. Orele de soare sunt destul de previzibile, dar datele privind frecvența zilelor cu îngheț sunt foarte variate, ceea ce indică faptul că nu ați putea prevedea când v-ați trezi și va fi îngheț în această capitala.

Există patru capitale care se clasează pe locul nouă. Luxemburg, Belgrad, Skopje și Budapesta au primit toate scoruri identice de 55 din 100. Deși aceste capitale au avut o imprevizibilitate redusă pentru zilele însorite sau ploioase, procentajul pentru acoperirea norilor, frecvența zilei de îngheț și precipitațiile au fost destul de mari.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!