Din cauza ploilor, Festivalul Pădurilor se amână pentru 21 septembrie
USAID a lansat un proiect de 50 de milioane de dolari în domeniile agriculturii și turismului din Moldova
USAID a lansat un nou proiect în domeniul agriculturii și turismului, în valoare de 50 de milioane de dolari în Republica Moldova. Prin intermediul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală, USAID va contribui la sporirea vânzărilor și obținerea profitabilității în activitățile agricole. Proiectul va facilita conexiunile între lanțurile valorice cheie din domeniul agricol, așa ca fructele, produsele ecologice, legumele, mierea și vinul. Lansarea proiectului a avut loc în satul Coșernița, raionul Criuleni.
Noul proiect va fi activ în următorii cinci ani. Potrivit USAID, inițiativa va spori productivitatea, va îmbunătăți sustenabilitatea sectorului agricol, va stimula investițiile și parteneriatele sectorului privat și va promova reformele care vor genera profitabilitatea activității agricole în Republica Moldova.
Prin intermediul PCRR, USAID va implica producătorii agricoli, vinificatorii, operatorii din sectorul turismului, asociațiile sectoriale în activități de creștere și dezvoltare a sectorului agricol, a industriei vinului și turismului, bazându-se pe succesele obținute în cadrul proiectelor precedente ale USAID – Proiectul de Competitivitate din Moldova (MCP) și Agricultura Performantă în Moldova (APM).
PCRR este implementat de către Chemonics International în parteneriat cu organizațiile locale și internaționale.
„Este dificil să prevedem ce ne așteaptă în viitor, dar prin intermediul PCRR, USAID va continua să lucreze împreună cu voi toți pentru a îmbunătăți reziliența țării și a crea un viitor mai prosper. Vom continua să investim în organizațiile locale, să oferim posibilități liderilor locali, să contribuim la dezvoltarea sectoarelor agricol, vitivinicol și al turismului în calitate de motoare ale creșterii economice în zonele rurale.
Polenizarea dintre turism, vinificație și agricultură va continua să contribuie la dezvoltarea Moldovei rurale. Sprijinul agricol va ajuta Republica Moldova să continue să își promoveze produsele în cadrul lanțurilor valorice sub formă de produse cu valoare înaltă, iar aceste produse vor ajunge pe mai multe piețe, astfel generând vânzări și venituri mai înalte care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a moldovenilor,” a declarat Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova.
În cadrul evenimentului de lansare a PCRR, USAID a anunțat că proiectul „Agricultura performantă în Moldova” s-a încheiat, fiind prezentate totalurile. Cu un buget total de peste 25 de milioane de dolari, APM a sprijinit peste 3000 de companii în ultimii șase ani, ajutând producătorii agricoli să adopte tehnologii inovative, fiind îmbunătățite activitățile din sectorul agricol.