fbpx

Greta Thunberg critică „pretinsa” calitate de lider a Uniunii Europene în combaterea schimbărilor climatice

 Greta Thunberg critică „pretinsa” calitate de lider a Uniunii Europene în combaterea schimbărilor climatice
Susține Ecopresa, distribuie!

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a criticat miercuri Uniunea Europeană, care ”pretinde” că este ”un lider” în problema schimbărilor climatice, acuzând-o că duce o politică favorabilă combustibililor fosili, cu ocazia unei intervenţii la Bruxelles în faţa eurodeputaţilor, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Tânăra, care participase anterior la o reuniune a executivului comunitar, un semn de respect neobişnuit din partea Comisiei, a luat cuvântul în sediul Parlamentului European exact în momentul în care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îşi prezenta proiectul de ”lege privind clima” al Uniunii Europene, care are drept obiectiv realizarea neutralităţii în materie de emisii de carbon până în 2050.

“Sunteţi aici pentru a încerca să creaţi legi şi politici (…) pretinzând că sunteţi un lider în materie de politici climatice, dar continuaţi să construiţi şi să subvenţionaţi noi infrastructuri pentru combustibili fosili” a afirmat aceasta în picioare, în faţa eurodeputaţilor.

“Această situaţie trebuie stopată”, a spus tranşant adolescenta îmbrăcată într-un pulover gri-bleu, cu sprâncenele încruntate.

Activista a spus că legea ”privind clima” a Comisiei Europene este o ”capitulare” întrucât transmite semnalul ”că o acţiune reală şi suficientă este în desfăşurare, când, de fapt, nu este cazul”.

“Suntem mereu într-o criză care nu a fost niciodată tratată ca o criză”, a spus aceasta. “Aveţi obligaţia de a reacţiona”, a spus adolescenta adresându-se deputaţilor.

Comisia Europeană a adoptat miercuri o propunere legislativă ce prevede atingerea unui nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050, transmite Reuters.

Proiectul, ce trebuie să fie aprobat de Parlamentul European şi de Consiliu pentru a deveni lege europeană, ar angaja Uniunea Europeană faţă de reducerea emisiilor sale nete de gaze cu efect de seră la zero până în 2050.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!