fbpx

ONG-urile, inclusiv cele de mediu, vor putea beneficia de finanțare din partea statului

 ONG-urile, inclusiv cele de mediu, vor putea beneficia de finanțare din partea statului

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Organizațiile neguvernamentale, inclusiv cele de mediu, vor putea aplica la finanțare nerambursabilă din partea Guvernului. Executivul a aprobat un regulament cadru cu privire la mecanismul de finanțare a proiectelor organizațiilor necomerciale. Documentul oferă posibilitatea organizațiilor necomerciale să obțină finanțare pentru proiectele de interes public din bugetul național și bugetele locale.

Regulamentul stabilește procedura de desfășurare a concursului, procedura de evaluare, selectare, soluționare a contestațiilor, procedura de încheiere a contractelor și implementarea lor, venind cu un șir de documente model care vor putea fi aplicate de autorități în procesul de derulare a concursurilor.

Astfel, pentru a beneficia de finanțare, ONG-urile vor trebui să participe la un concurs public de depunere a propunerilor de proiecte, iar în urma examinării de către o comisie vor fi selectate cele care urmează să fie finanțate.

Totodată, acordarea finanțării nerambursabile trebuie însoțită de o contribuție din partea beneficiarului de minimum 10% din valoarea totală a finanțării. Banii pentru proiect vor fi transferați către beneficiar în 3 tranșe.

Regulamentul privind finanțarea ONG-urilor îl găsiți aici.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu