fbpx

Forum Civic de Monitorizare a Implementării Acordului de Asociere

 Forum Civic de Monitorizare a Implementării Acordului de Asociere

Forumul ONG-urilor de Mediu

Susține Ecopresa, distribuie!

Un Forum Civic de Monitorizare a Implementării Acordului de Asociere va avea loc la 22 februarie 2017, la Chișinău. Evenimentul este organizat Centrul Național de Mediu, în parteneriat cu CREDO.

În cadrul Forumului Civic, ONG-urile vor prezenta viziunea independentă asupra reușitelor și provocărilor în implementarea Acordului de Asociere în Republica Moldova în perioada 2016-2017.

Potrivit Acordului, în următorii 10-15 ani, Republica Moldova are de trecut printr-un proces de modernizare a vieții social – economice pentru a corespunde standardelor înalte de viață din Uniunea Europeană. Pe parcursul acestui proces, Republica Moldova este susținută de Uniunea Europeană, inclusiv prin instrumente politice, tehnice și financiare. Acest angajament va necesita un efort comun, atât din partea Guvernului, cât și din partea populației republicii.

Din momentul ratificării Acordului de Asociere, deja există rezultate, dar încă mai sunt o mulțime de lucruri de făcut.

Astfel, cu scopul de a stabili prioritățile pentru 2017 și de a întruni factorii de decizie, partenerii de dezvoltare și reprezentanți ai societății civile, organizațiile societății civile, Forumul va pune în discuție subiectele ce țin de justiție, securitate energetică și protecția mediului din Acordul de Asociere.

Acordul de Asociere a fost semnat între Uniunea Europeană și Republica Moldova la 27 iunie 2014. În scurt timp, la 2 iulie 2014, Acordul de Asociere a fost ratificat de Parlamentul Republicii Moldova.

Forumul Civic va fi găzduit de Complexul Summit Events din mun. Chișinău,  str. Tighina 49/3, Sala Roșie, începând cu ora 10:00.

Agenda preliminară a evenimentului – Agenda – Forum Civic, 22.02.2017.

Confirmarea participării la eveniment trebuie expediată până la data de 15 februarie 2017, completând un formular de înregistrare. Persoana de contact – Tatiana Mosenț, expert proiecte, CNM, tel. 069883493 sau 022106681.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!