fbpx

Forumul ONG-urilor de mediu, la Chișinău

 Forumul ONG-urilor de mediu, la Chișinău

Nistrul la Unguri-Holoșnița, zonă protejată de Convenția Ramsat. Foto: Alecu Reniță

Susține Ecopresa, distribuie!

Timp de două zile,  la 20 și 21 aprilie, la Chişinău va avea loc Forumul ONG-urilor de mediu, ediţia 2018. Scopul evenimentului este de a fortifica cooperarea sectorului asociativ de mediu în vederea asigurării procesului de racordare la standardele europene întru folosirea raţională a resurselor naturale şi protecţia mediului în Republicii Moldova.

Printre temele abordate de ong-iștii de profil vor fi: provocările vis-a vis de fluviul Nistru; Cadrul legislativ nou de mediu – înțelegerea și contribuirea la implementarea acestuia: poziția ONG-urilor în raport cu poluatorii ce duc la degradarea calității mediului; Ariile protejate și ecosistemele Republicii Moldova: identificarea, instituirea și asigurarea funcționalității, rolul ONG-urilor în acest proces etc.

Pe lângă prezentări informative, Forumul va oferi posibilitatea participanţilor de a interacţiona cu experţi naţionali, reprezentanţi ai organizaţiilor donatoare, oficiali guvernamentali etc. Totodată, ei vor afla care sunt noile tendinţe şi noutăţi cu privire la dezvoltarea protecţiei mediului.

În ziua a doua a Forumului, 21 aprilie 2018, Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM), în colaborare cu organizatorii Forumului ONG-urilor de Mediu, va desfășura AtelierulParteneriate de succes între mass media și beneficarii de proiecte – experiența SGP Moldova. Scopul atelierului este consolidarea parteneriatelor dintre ONG și jurnaliști, inclusiv alți parteneri, întru promovarea rezultatelor proiectelor finanțare din fondurile SGP Moldova.

Doritorii de a participa la acest forum, sunt rugaţi să completeze Formularul de Aplicare ce poate fi accesat la https://goo.gl/forms/V6dC4Cfress4urU83

Termenul limită de aplicare este Marţi, 17 aprilie 2018.

Pentru informații nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon:  (+ 0 22)996163/069589607 sau pe email: n.guranda@vox.md, persoană de contact: Guranda Natalia.

Persoana de contact media: Ecaterina Vâlcu, Ofiţer de comunicare, EcoContact, tel: 060350719, email: e.valcu@vox.md

Partenerii media ai evenimentului: Revista NATURA, ecopresa.md, Ecofm

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.