fbpx

Starea mediului tot mai gravă. S-a dat start Forumului ONG-urilor de mediu, ediția 2021

 Starea mediului tot mai gravă. S-a dat start Forumului ONG-urilor de mediu, ediția 2021
Susține Ecopresa, distribuie!

Peste 100 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de mediu, inclusiv ai autorității de mediu și donatorilor, participă în cadrul primei zile a Forumului ONG-urilor de mediu, ediția 2021.

La eveniment a fost prezentată dinamica calității mediului în Republica Moldova pe parcursul ultimilor 10 ani, datele arătând că pe toate segmentele lucrurile s-au înrăutățit considerabil.

De asemenea, s-a reiterat că inexistența unui Minister al Mediului se reflectă negativ asupra domeniului de protecție a mediului, inclusiv asupra asigurării dreptului la un mediu sănătos. Este defectuos administrat Fondul Ecologic Național, nu sunt acoperite financiar programele de mediu.

Efortul societății civile de mediu la soluționarea multiplelor probleme ecologice la nivel local și național a fost apreciat, la deschiderea Forumului, de Ghenadie IurcoSecretar de Stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Adam Amberg, Șef al Secției Cooperare pentru DezvoltareAmbasada Suediei în Chișinău, Moldova.

Forumul este organizat de Asociația „EcoContact”, cu suportul Suediei, pe durata a patru zile. Doritorii de a participa la lucrările Forumului sunt invitați să consulte Agenda, disponibilă pe pagina www.ecocontact.md. Ecopresa este partener media al evenimentului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!