fbpx

Soluții pentru criza de mediu, la Social Good Summit

 Soluții pentru criza de mediu, la Social Good Summit
Susține Ecopresa, distribuie!

Criza de mediu a devenit cea mai gravă problemă a timpului nostru, resimțită de fiecare 8 din 10 persoane din regiunea Europei și Asiei Centrale. Chiar dacă emisiile de gaze cu efect de seră vor fi oprite, repercursiunile vor fi încă multe secole înainte. Impactul schimbării climei și soluțiile pentru Republica Moldova au fost abordat în cadrul celei de-a 5-a ediții a Social Good Summit, se spune în comunicatul  Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care a organizat evenimentul la Chișinău, în colaborare cui Green City Lab.

În Moldova, PNUD s-a angajat într-un parteneriat cu Guvernul, societatea civilă și sectorul privat pentru a elabora și promova politici și soluții de adaptare în agricultură, sectoarele forestier, sănătății, transport, energie și reducerea riscului de dezastre. PNUD sprijină proiecte-pilot de dezvoltare urbană verde, planificare a mobilității urbane cu emisii reduse, eficiență energetică și utilizare a energiei regenerabile în clădiri, precum și management eficient al deșeurilor.

În cadrul Social Good Summit au fost expuse lucrări ale caricaturistului Alex Buretz, dedicate schimbărilor climatice.  În curând va fi lansată o bandă desenată (comix) pe tema schimbărilor climatice, a precizat artistul.

Totodată, au fost prezentate rezultatele unui experiment social,  în cadrul căruia un furnizor de curent a încurajat  20 de mii de consumatori să reducă consumul de energie.

De asemenea, audiența a aflat cum funcționează o fabrică de reciclare a plasticului. O altă problemă abordată a fost starea râului Nistru. Cei mai prezenți au mai fost informați despre conceptul de economie circulară, reducerea consumului și utilizarea surselor de energie regenerabilă în operarea rețelelor de telefonie mobilă.

Începând cu 2009, Social Good Summit se desfășoară concomitent în zeci de țări, în luna septembrie, atunci când liderii mondiali se întrunesc în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru a discuta problemele globale și căile de soluționare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!