fbpx

Orașul Călărași va primi 16 mii de dolari pentru a gestiona mai eficient deșeurile

 Orașul Călărași va primi 16 mii de dolari pentru a gestiona mai eficient deșeurile

Sursa foto: Facebook/ UNDP Moldova

Susține Ecopresa, distribuie!

Autoritățile publice locale din orașul Călărași au câștigat un grant din partea Suediei, în cadrul concursului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, organizat de PNUD Moldova. Suportul financiar, în valoare de 16 mii de dolari, va merge către îmbunătățirea serviciului municipal de gestionare a deșeurilor. Contribuția autorităților locale la proiect este în valoare de circa 2.700 de dolari.

Prin intermediul acestui grant, recent a fost demarată o campanie de conștientizare cu privire la gestionarea deșeurilor în rândul locuitorilor din Călărași, cu accent pe încheierea de contracte de evacuare a gunoiului menajer. Totodată, a fost inițiat procesul de distribuire gratuită a pubelelor către gospodăriile casnice care dispun de asemenea contracte. În total, 1.060 de familii vor beneficia de pubele, cu o capacitate de 120 de litri.

Orașul Călărași este una din cele 30 de localități din Republica Moldova care au beneficiat de granturi de până la 16 mii de dolari și de asistență tehnică din partea Suediei în cadrul proiectului PNUD „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”.

Banii sunt direcționați către inițiative menite să sporească reziliența la schimbările climatice, să reducă riscurile dezastrelor naturale și să contribuie la dezvoltarea durabilă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!