fbpx

ONG-urile sunt invitate să prezinte propuneri de proiecte

 ONG-urile sunt invitate să prezinte propuneri de proiecte
Susține Ecopresa, distribuie!

Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilităţii Globale de Mediu (GEF) invită ONG-urile şi OSC-urile să prezinte propuneri de proiecte în domeniile de interes ale programului, dar și pentru Dezvoltarea Capacităţilor.

Domeniile tematice de interes sunt:

 1. conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate;
 2. agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei;
 3. co-beneficiile de acces la sistemul energetic cu emisii reduse de carbon;
 4. coaliții de management al substanțelor chimice locale și globale;
 5. platforme de dialog politic și de planificare între OSC și Guvern;
 6. promovarea incluziunii sociale:
 • integrarea dimensiunii de gen;
 • implicarea tinerilor.

Pot fi evidențiate următoarele obiective specifice:

 1. de a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere despre Programul de Granturi Mici al GEF, strategia acestuia și rezultatele;
 2. schimb de experiență între ONG-uri/OSC-uri ce activează pentru abordarea problemelor globale de mediu pentru a facilita schimbul de experiență și replicare a bunelor practici;
 3. promovarea și consolidarea parteneriatelor dintre părțile interesate, precum, ONG-uri/OSC-uri, organizațiile finanțatoare internaționale, autoritățile publice centrale și locale, comunitățile de business, și comunitățile locale.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 16 aprilie 2017, 23:59 (GMT +2).

Pentru orice informație adițională cu privire la procesul de solicitare, Vă rugăm s-o contactați pe Dna Inessa Galitchi, Coordonator Național, Programul de Granturi Mici al GEF, Moldova, prin e-mail: inessag@unops.org, sau la tel. (+373) 22 839-876.

GEF SGP activează în 126 de țări. SGP Moldova a început finanțarea proiectelor în 2013. De atunci, acesta a înregistrat succese în ceea ce privește finanțarea și oferirea suportului tehnic pentru mai mult de 12 proiecte susținute prin granturi. SGP este un program corporativ al GEF, implementat de PNUD și executat de UNOPS.

Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu oferă granturi organizațiilor non-guvernamentale și organizațiilor din comunitate (ONG/CBO) din țările în curs de dezvoltare pentru a le permite să facă față provocărilor globale de mediu, în timp ce abordează necesitățile de dezvoltare durabilă. Motto-ul SGP este “acțiunea comunității cu impact global!”.

Toate detaliile privind procedura de aplicare și documentele relevante le găsiți pe pagina www.sgpmoldova.org

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!