fbpx

Atelier: Biodiversitatea – motivaţie ecoturistică în Moldova

 Atelier: Biodiversitatea – motivaţie ecoturistică în Moldova

Rezervaţia biosferei. Nuferi la Prutul de Jos. Foto: Natura.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Un atelier cu genericul Biodiversitatea – o nouă motivaţie ecoturistică în Moldova se va desfasura luni, 22 mai 2017, la Ministerul Mediului, ora 14.00.  Evenimentul este consacrat Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, care este sarbatorita anual in aceasta zi.

Scopul atelierului de lucru este promovarea biodiversităţii si a rolului ei în dezvoltarea durabilă a ecoturismului în Republica Moldova. Un accent parte se va pune pe cunoasterea atractiilor naturale din Soroca, Stefan Vodă si Cahul

La eveniment vor fi prezentate Clusterele care promoveaza patrimoniul natural al republicii. De asemenea, va fi discutat continutul a doua viitoare ghiduri ecoturistice ale raioanelor Soroca si Stefan Vodă, elaborate de Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova.

La fel, vor fi prezentate traseele ecoturistice noi care vor fi dezvoltate la Stefan Voda de Asociatia “Biotica”, cu sustinerea SGP Moldova. Participantii vor afla si despre biodiveristatea biologica în zona umedă de importanță internațională ”Prutul de Jos”.

Evenimentul etse organizat de Ministerul Mediului, în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova) – Proiectul pentru coservarea biodiversității, Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova si Asociatia Jurnalistilor de Mediu si Turism Ecologic din Moldova.

Atelierul va avea loc în incinta Sălii de şedinţe a Ministrului Mediului, mun. Chișinău, str. Constantin Tănase 9, et.7, of. 740, ora 14.00.
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!