fbpx

AUDIO/ Treci la Verde. Discutăm despre apă și sanitație cu primara din Strășeni

 AUDIO/ Treci la Verde. Discutăm despre apă și sanitație cu primara din Strășeni
Susține Ecopresa, distribuie!

Un nou episod al podcastului Treci la Verde. De această dată, Dinu Rusu și invitata lui, primara municipiului Strășeni, Valentina Casian, discută despre accesul la apă și sanitație.

Valentina Casian relatează situația din municipiul Strășeni și eforturile la nivel local pentru asiigurarea accesului la apă. Practic toți locuitorii de aici au acces la sistemul public de alimentare cu apă, însă situația este diferită la canalizare. O altă provocare este construcția stației de epurare.

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Responsabilizare prin informare în localităţile codrene” în raionul Strășeni.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!