fbpx

„Strășeni, mon amour” – un festival organizat în inima Codrilor. De ce trebuie să participi și tu

 „Strășeni, mon amour” – un festival organizat în inima Codrilor. De ce trebuie să participi și tu
Susține Ecopresa, distribuie!

„Strășeni, mon amour” – primul Festival dedicat serviciilor publice de calitate se va desfășura duminică, 8 august, în Rezervația naturală „Codrii” (Strășeni, Lozova). Participanții vor avea parte de activități, expoziții, discuții, eco-iarmaroc, odihnă, iar seara se vor delecta cu un concert susținut de formația Zdob și Zdub  

Plasat într-un peisaj pitoresc, evenimentul va fi amenajat cu spații pentru odihnă, ateliere pe subiecte ecologice (selectarea deșeurilor, compostarea, eficiența energetică etc.), discuții cu autorități publice locale și experți despre serviciile publice, iarmaroc cu produse prietenoase mediului (fructe, legume, artizanat, detergenți ecologici, peleți etc.), expoziții ale meșterilor populari etc. 

La festival sunt așteptați oameni din raionul Strășeni, din capitală, din toată republica, adepți ai unui mod de viață civilizat, care se simt parte a societății, se informează, cer autorităților o bună guvernare, dar și se implică unde consideră că este nevoie.

Evenimentul va începe la ora 12:00, cu expoziții, iarmaroc, ateliere, vizite la muzeul Rezervației, odihnă și plimbări. La ora 19:00, în scenă va ieși cu un program artistic formația Zdob și Zdub.  Accesul este gratuit. 

Festivalul „Strășeni, mon amour” a fost creat în contextul modernizării serviciilor publice în regiune, care au loc la momentul de față cu suportul investițiilor din exterior, dar și nevoii de participare a localnicilor în procesele de bună guvernare locală. Evenimentul își propune să devină o platformă de comunicare neformală cu autoritățile publice, de informare și de comunicare, într-o atmosferă plăcută și degajată. 

Evenimentul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) – proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

De asemenea, în proiect sunt implicate cinci primării din raionul Strășeni – Strășeni, Lozova, Vorniceni, Sireți, Zubrești. Evenimentul este organizat și datorită suportului Suediei și Rezervației „Codrii”. 

Pentru mai multe detalii legate de logistică – transport, comodități, hrană etc, urmăriți postările evenimentului „Strășeni, mon amour” pe Facebook.

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Centru este Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în colaborare cu Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională „Habitat” (AO ADR “Habitat”).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!