fbpx

AUDIO/ Treci la Verde. Un episod despre vizita de monitorizare la Liceul Ion Vatamanu din Strășeni

 AUDIO/ Treci la Verde. Un episod despre vizita de monitorizare la Liceul Ion Vatamanu din Strășeni
Susține Ecopresa, distribuie!

Un nou episod al podcastului Treci la Verde. De această dată, Dinu Rusu discută cu liderii comunitari care au fost într-o vizită de monitorizare la Liceul Ion Vatamanu din Strășeni.  Participanții vorbesc gazdei despre impresiile lor despre șantier, cât de necesare sunt astfel de vizite și ce vor face cu experiența acumulată.

Costul proiectului de eficientizare energetică a Liceului din Strășeni este de 1,2 milioane de euro, inclusiv contribuția locală de peste o sută mii euro. Fondurile sunt direcționate întru repararea fațadelor și acoperișurilor la două blocuri, instalarea sistemelor de ventilare și a bateriilor solare, renovarea facilităților sanitare și instalarea rampelor de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Implicare civică pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO „HABITAT”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!