fbpx

Anchetă de serviciu, după ce IPM a depistat mai multe ilegalități la un ocol silvic din Dondușeni

 Anchetă de serviciu, după ce IPM a depistat mai multe ilegalități la un ocol silvic din Dondușeni
Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția Moldsilva a inițiat o anchetă de serviciu, pe baza ilegalităților descoperite de inspectorii de mediu într-un ocol silvic din Dondușeni. Mai exact, șeful IPM, Ion Bulmaga, anunța că doi cetățeni au fost prinși în timp ce tăiau ilegal copaci, în prezența doamnei pădurar, care ar fi încărcat ramuri într-un tractor tractat cu o remorcă, precum și a soțului acesteia, care ar fi încărcat ramuri într-un tractor tractat cu o remorcă.

„Ancheta de serviciu este în privința pădurarei și elucidării tuturor circumstanțelor fapteil”, a declarat Dorin Poverjuc, șeful direcției juridice a Moldsilva pentru ecopresa.md.

CITIȚI ȘI VIDEO/ „IPM va ajunge cu controlul la fiecare pădurar”. Șeful IPM anunță că s-au depistat mai multe ilegalități în pădurea din Dondușeni

Potrivit șefului IPM, Ion Bulmaga, pădurarul a refuzat să recunoască faptul că a autorizat în mod ilegal tăierea arborilor și copacilor menționați, astfel a fost întocmit un proces verbal în lipsa dumneaei. Poverjuc a precizat că în funcție de rezultatele anchetei, pădurara va fi sancționată, posibil și cu demisia. Rezultatele anchetei vor fi cunoscute până la sfârșitul lunii.

Precizăm că, inspectorii de mediu au mai găsit la fața locului stive de lemn de specie cireș și stejar în volum de 5,18 m/st, precum și cioate a arborilor și copacilor de specii diferite, extrase din sol prin metoda de căzănire, dintre care: de specie cireș cu diametrul cuprins între 10 și 33 de centimetri și de stejar cu diametrul de 32 cm; 34 cm.

Potrivit lor, volumul masei lemnoase tăiat în mod ilegal este de 3,19 m3; prejudiciul cauzat mediul în urma acestor acțiuni este de 2350,80 lei, iar costul masei lemnoase tăiat în mod ilegal este de 3282,51 lei.

Pe cazul dat de către angajații IPM Dondușeni au întocmit procese verbale de contravenție cu stabilirea amenzilor de 1500 de lei și a unui prejudiciu de 2350,80 lei unui bărbat și o amendată de 600 de lei altui.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!