fbpx

Jurnaliștii vor fi instruiți cum să scrie despre sectorul energetic

Susține Ecopresa, distribuie!

Jurnaliștii din mass-media locală sunt invitați să participe la un curs de instruire privind informarea eficientă a consumatorilor și abordarea profesionistă a subiectelor ce țin de sectorul energetic și promovarea…

Cursul  desfășurat în perioada 9 – 11 septembrie 2016 va informa jurnaliștii despre situația sectorului energetic  la nivel național, dar și care sunt noutățile și tendințele la nivel internațional. De asemenea, participanții vor fi antrenați într-o serie de jocuri de rol, exerciții practice și vizite de studiu la agenții economici și instituțiile publice, care au reușit deja să implementeze noile tehnologii pe bază de biomasă.

Jurnaliștii vor fi asistați de doi experți naționali: Oleg Stiopca – expert tehnic în Energie și Biomasă și Ludmila Andronic – expert în Jurnalism și Comunicare, care vor ajuta participanții să-și facă un tablou mai amplu despre starea curentă a sectorului energetic al Republicii Moldova, despre posibilitatea implementării diverselor tehnologii cu scopul diminuării dependenței de surse energetice externe, dar, în special, despre utilizarea biomasei ca cea mai importantă sursă alternativă de energie pentru țara noastră.

În urma instruirii, jurnaliștii vor scrie câte un articol cu referire la vizita de studiu organizată în cadrul cursului, urmând să fie difuzat de către publicația/instituția pe care o reprezintă

Pentru înscriere este necesar să trimiteţi CV-ul dvs. și opțional un material propriu pe această tematică pe adresa electronică: galina.garaba@communications.md până pe 5 septembrie 2016, ora 17.00. Mai multe informații organizatorice, inclusiv agenda, vor fi trimise candidaților selectați pe data de 6 septembrie 2016.

Pentru toți participanții vor fi rambursate cheltuielile de transport, în baza biletului de călătorie. Cursul este gratuit, fiind asigurată cazarea, alimentația și toate materialele necesare pentru curs.

Cursul este realizat în cadrul proiectului Energie și Biomasă și va avea loc la complexul Turistic „Costești”, s. Costești, raionul Ialoveni.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!