fbpx

Tur de presă: proiecte de mediu pentru binele comunității

 Tur de presă: proiecte de mediu pentru binele comunității
Susține Ecopresa, distribuie!

15 jurnaliști. 2 zile. 14 eroi și cel puțin atâtea idei de subiecte. 4 localități. 6 organizații neguvernamentale. 4 proiecte de mediu, inclusiv 2 în realizare. 4 primari temerari. 1 viitor Parc Național „Nistrul de Jos”. 1 Muzeu Verde. 1 „Conac” – a lui Mărgineanu. 2 ape – Nistrul și Știubeiul. Sunt puținele expresii numerice care definesc Turul de presă la Ștefan Vodă, organizat cu scopul mediatizării rezultatelor proiectelor, beneficiile de mediu și sociale obținute întru îmbunătățirea calităţii mediului și a vieții în comunitățile rurale, cu suportul Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF SGP) și a Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA).
Turul de presă a cuprins localitățile Chișinău – Talmaza – Cioburciu – Ștefan Vodă – Popeasca, cu vizitarea obiectivelor finanțate din fondurile GEF SGP și ADA: sistemele de iluminare stradală pe bază solară; rezervoare și turnuri de apă; apometre; sistemul anti-viitură; sisteme ecologice semi-naturale; pepinieră ș.a.

img_2717img_2718img_2744img_2749
img_2754img_3112img_3060img_3173Evenimentul a fost realizat de AJMTEM, în parteneriat cu Societatea Ecologică „BIOTICA”, Asociaţia Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova, Asociația de Dezvoltare a Turismului din Moldova și Mișcarea Ecologistă Ștefan Vodă, în cadrul proiectului „Implicare, Interacţiune, Cooperare întru identificarea de soluții locale pentru probleme globale”, implementat de AJMTEM, în parteneriat cu Mișcarea Ecologistă din Moldova, cu susținerea financiară a Programului de Granturi Mici ai Facilității Globale de Mediu.Turul de presă a fost cofinanțat de Societatea Ecologică „BIOTICA”.

Mai multe despre cele văzute în TURUL DE PRESĂ în materialele:

  1. Drum de… verde, realizat de Eu, călătorul
  2. Nistrul Chior seacă. Cum statul a permis distrugerea ecosistemului din lunca Nistrului, realizat de Natalia Munteanu (moldnova.eu)

  3. Parc național pe Nistru – un proiect pierdut prin sertare. Statul amână de peste 10 ani salvarea râului (moldova.eu)

  4. Satele Moldovei mele cu proiecte europene. Satul Talmaza, Raionul Ștefan Vodă (mihaelajosanu.md)

  5. Jurnaliştii, ÎNTR-O EXPEDIŢIE de excepţie în ZONA VERDE a raionului Ştefan Vodă (moldova9.com)

  6. Tur de presa AJMTEM – un album foto cu semnătura lui Anatol Poiată.

  7. Turul de presă în obiectivul Moldova 1 (realizator: Lucia Tăut)

    În viitorul apropiat vom atașa și alte secvențe realizate în timpul turului de presă.

8.  Povestea unui pădurar şi pepiniera cu care vrea să renască pădurile Moldovei (Ziarul de Gardă)

9. Realizări frumoase cu granturi mici: Proiectele GEF SGP şi ADA din raionul Ştefan-Vodă (sanchossblog.wordpress.com)

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!