fbpx

Sardinia pune taxa de intrare pe plajă în încercarea de a proteja mediul înconjurător

 Sardinia pune taxa de intrare pe plajă în încercarea de a proteja mediul înconjurător

Imagine simbol: Tourio.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Pelosa Beach din Sardinia este o destinaţie de vacanţă populară datorită nisipului fin şi a mării turcoaz. Dar, începând cu 1 iunie vizitatorii vor plăti o taxă de acces în valoare de 3,5 euro, anunţă Euronews, citat de Green-Report.

Consiliul Local din Stintino a hotărât să impună taxa de acces pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a evita aglomeraţia pe plajă.

Taxa va fi plătită de toţi vizitatorii cu vârsta minimă de 12 ani, iar numărul maxim de oameni care pot intra pe plajă zilinic este de 1.500. În schimbul taxei, turiştii vor primi o brăţară biodegradabilă.

“Este numărul de turişti care, după cum au subliniat deja o serie de studii efectuate în anii precedenți, poate fi considerat adecvat pentru susținerea plajei. Până acum, plaja a trecut prin perioade de supraaglomerare, cu vârfuri de prezență zilnică care au depășit 5.000 de oameni”, a declarat primarul din Stintino, Antonio Diana, într-un comunicat.

Angajații care vor încasa taxa de intrare vor înmâna zilnic turiştilor o brățară biodegradabilă – de o culoare diferită – pentru a asigura respectarea regulilor, cum ar fi interdicția de a fuma, dar și politica fără animale de companie.

Banii vor fi folosiți pentru plata apa de la duşurile ce sunt la dispoziția vizitatorilor, precum și pentru întreținerea plajei – curățarea acesteia și menținerea pasarelelor – și protecția dunelor de nisip.

Turismul în Sardinia a crescut în ultimii ani, iar în 2017 peste 3,1 milioane de turiști au vizitat insula din Marea Mediterană.

Dar, deși numprul crescut de turişti este un boom pentru economia locală, turismul a adus şi multe inconveniente. În 2017, autorităţile au incriminat luarea nisipului de pe plajele sale cu amenzi de până la 3.000 de euro după ce a primit ani de zile de reclamații din partea localnicilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!