fbpx

Training pentru jurnaliști și bloggeri. Învață cum să scrii despre gestionarea deșeurilor

 Training pentru jurnaliști și bloggeri. Învață cum să scrii despre gestionarea deșeurilor

Imagine simbol: dbs.ie

Susține Ecopresa, distribuie!

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să aplice la trainingul „Protecția mediului prin gestionarea adecvată a deșeurilor și a consumului rațional” organizat de Ecovisio. În cadrul acestuia participanții vor pregăti articole sau reportaje despre cum sunt gestionate deșeurile în localitatea de baștină sau în alte regiuni, care vor putea fi selectate în procesul de lucru.

Instruirea va avea o durată de trei zile și sunt așteptați cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de scriere a articolelor, dar și abilitățile de crearea a reportajelor video pe teme de mediu, gestionarea deșeurilor și consumului informat.

Astfel, pot participa reprezentanți ai diferitor mass-media (ziar, radio, televiziune, online), precum și studenți ai facultăților/școlilor de jurnalism. Experiența de lucra cu video și deținerea echipamentului sunt binevenite.

Sunt invitați și specialiști în probleme de mediu (jurnaliști, bloggeri, ecologiști) care doresc să-și împărtășească experiența sau să scrie mai multe articole despre problema deșeurilor din Republica Moldova, precum și să discute posibilele metode de soluționare a acesteia.

Participanții selectați vor avea posibilitatea să realizeze materiale jurnalistice timp de șase luni, câte un material în fiecare lună. Acestea vor fi publicate pe site-ul faradeseuri.md, iar în procesul de lucru, participanții vor putea folosi sprijinul mentorilor de la instruire, precum și specialiștilor de la EcoVisio. Cinci cele mai bune materiale vor fi premiate.

EcoVisio va acoperi costurile participanților pentru transport, două mese (prânz, pauză de cafea) și cazare la necesitate. Instruirea va avea loc la oficiul organizației EcoVisio, din Chișinău. Activitățile practice, de asemenea, se vor desfășura în Chișinău, locațiile vor fi selectate în cadrul procesului de instruire.

Doritorii de a participa sunt invitați să trimită o scrisoare de motivare și un articol, reportaj video sau audio despre problema deșeurilor până la 12 decembrie pe adresa nataliiaoleatovschi@gmail.com. În urma analizei scrisorilor și materialelor expediate de doritori vor fi selectați zece participanți.

Datele posibile pentru desfășurarea seminaruluisunt: 20-22 decembrie, între orele 10.00-17.00. Doritorii de a participa sunt rugați să indice în scrisoarea de motivație datele potrivite pentru ei.

Instruirea se va desfășura în două limbi: română și rusă. Pentru mai multe informații, puteți contacta telefonic organizatorii: Natalia Oliatowski, coordonator de proiect, +37379794938 sau Anna Bock, asistent de proiect, +37368580458.

Eco Visio este o organizație publică non-guvernamentală. Principiile de bază ale muncii acesteia sunt: cooperarea în loc de concurență, încrederea, unitatea în diversitate, calitatea și urmărirea excelenței, simplitate și sustenabilitate.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!