fbpx

Patru bărbați din Ialoveni au fost reținuți pentru vânat ilegal

Susține Ecopresa, distribuie!

Patru bărbați au fost reținuți pentru vânat ilegal. Aceștia ar fi omorât trei căprioare, rămășițele cărora au fost găsite la marginea satului Mileștii Mici din raionul Ialoveni. Persoanele reținute sunt bănuite de braconaj.

Potrivit Procuraturii Generale, bărbații ar fi vânat ilegal căprioarele în perioada 2-3 ianuarie. De la domiciliile bărbaților au fost ridicate trei arme de vânătoare deținute legal, mai multe obiecte asemănătoare cartușelor, cuțite, topoare. De asemenea, a fost ridicat și automobilul cu care s-a comis fapta imputată.

Bănuiții au fost plasați în izolatorul Inspectoratului de Poliție Hîncești. Aceștia riscă o pedeapsă maximă de până la 3 ani de închisoare, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau amendă de la 100 de mii până la 200 de mii de lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului Ialoveni menționează că instituția a fost sesizată că la marginea localității au fost găsite trei piei de căprioară. Inspectorii de mediu au mers la fața locului împreună cu managerul în domeniul cinegetic și angajații Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Ulterior, a fost sesizată și Poliția.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 233 alin (1) din Codul penal (Vânat ilegal), iar cei patru bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu