fbpx

VIDEO/ Braconaj pe malul lacului Manta. Doi bărbați, prinși cu un porc mistreț, o gâscă sălbatică și carne care ar fi de căprioară

 VIDEO/ Braconaj pe malul lacului Manta. Doi bărbați, prinși cu un porc mistreț, o gâscă sălbatică și carne care ar fi de căprioară
Susține Ecopresa, distribuie!

Doi bărbați din Cahul sunt cercetați pentru braconaj. Aceștia au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce descărcau dintr-o barcă motorizată vânatul – un mistreț, o gâscă sălbatică și un pachet în care ar fi carne de căprioară.

Potrivit unui comunicat al poliției de frontieră, cazul a avut loc duminică, 13 februarie, iar oamenii legii au fost sesizați de locuitorii satelor Manta și Pașcani. Astfel, pe malul lacului Manta a fost observată o ambarcațiune cu motor și două persoane. În timpul descărcării bunurilor din barcă într-o unitate de transport, polițiștii au intervenit în forță pentru a nu permite evadarea acestora.

„La fața locului au fost reținuți doi cetățeni moldoveni cu vârste de 36 și 46 de ani, fiind legitimați ca locuitori ai raionului Cahul. La verificarea încărcăturii, polițiștii de frontieră au depistat un porc mistreț și o gâscă sălbatică, dar și un pachet cu carne, din spusele uneia din persoane ar fi de căprioară. Totodată, a fost găsită o armă de vânătoare care vizibil prezenta reconstrucție a acesteia, ceea ce este strict interzis prin lege, dar și 46 de lațuri, confecționate pentru prinderea animalelor”, se arată în comunicat.

În baza celor depistate, au fost anunțați și solicitată prezența în regiune a reprezentanților Inspectoratului pentru Protecția Mediului și celor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pentru documentarea cazului pe linia lor de activitate. Cercetările în continuare sunt efectuate sub aspectul de comitere a infracțiunii de vânat ilegal.

Poliția de frontieră vine și cu un apel către amatorii de vânătoare și pescuit, inclusiv vânători și pescari cu acte în regulă, să prezinte responsabilitate și să desfășoare aceste îndeletniciri doar în limita prevederilor legale. Orice abatere atrage răspundere penală și contravențională. Totodată, trebuie să conștientizați urmările grave care le produceți mediului înconjurător.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!