fbpx

DOC/ Președinta Sandu îndeamnă tinerii să se implice în campania de înverzire

 DOC/ Președinta Sandu îndeamnă tinerii să se implice în campania de înverzire

Foto: agora.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Președinta Maia Sandu informează a trimis astăzi, 9 noiembrie, o scrisoare adresată tinerilor din Moldova, prin care îi îndeamnă să se implice în Campania națională de înverzire a plaiului, care începe pe 13 noiembrie.

„Este timpul să acționăm, împreună, la nivel de planetă, de țară și de comunitate. Sunteți o forță și eu cred în puterea voastră de a face bine”, scrie șefa statului.

În scrisoare, șefa statului îndeamnă tinerii să meargă la primări să afle cine, cum și unde organizează acțiuni de înverzire în localități apoi alături de familie, colegi și prieteni să se implic și ei. „Haideți să sădim un copac și să construim, astfel, o Moldovă sănătoasă”.

Pe 13 noiembrie, în Republica Moldova începe campania anuală națională de înverzire a plaiului „PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL”  în cadrul căreia este lansat apelul de consolidare a eforturilor și mobilizare a întregii țări. În următoarele săptămâni, vor fi plantați 5,5 milioane de puieți pentru a sprijini regenerarea naturală a aproape 580 de hectare și a completa câteva mii de hectare de plantații recente.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, campania va dura o lună și va implica sute de primării și instituții, din toate regiunile țării, zeci de ONG-uri și grupuri locale.

Potrivit cifrelor oficiale, în prezent rata de împădurire  a Republicii Moldova este puțin peste 11% din teritoriu. Iar studiile arată că pădurile trebuie să acopere cel puțin 25% din teritoriul țării, pentru un mediu echilibrat, cu o calitate mai bună a aerului și solului, o cantitate suficientă a apei și o biodiversitate sănătoasă. Este necesară reconstrucția ecologică  și extinderea Fondului Forestier.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!